Consulent Inkomensondersteuning

Werkgever
Werk en Inkomen Lekstroom
Plaats
Nieuwegein
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 2.000 - € 3.000
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO+, HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Solliciteer op deze vacature

Consulent Inkomensondersteuning
Standplaats: Nieuwegein, 32-36 uur

Bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) geloven wij dat de kracht van mensen de sleutel is tot meedoen in deze maatschappij. Want wie meedoet, kan gericht vooruit. Wij geven gerichte ondersteuning aan diegenen die dat écht nodig hebben. WIL begeleidt mensen naar werk, geeft inkomensondersteuning, voert minimaregelingen uit en biedt schuldhulpverlening aan inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. Door mensen te helpen naar vermogen mee te doen in de maatschappij, willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering is geen blijvende oplossing, maar soms nodig om weer stappen vooruit te kunnen maken. Samen met de cliënt zoeken wij naar oplossingen en helpen wij de cliënt handvatten te geven, zodat zij weer zoveel mogelijk op eigen benen kunnen staan.

Wat houdt deze functie in?
Als consulent Inkomensondersteuning zijn je werkzaamheden als volgt:

 • Aanvragen afhandelen van bijzondere bijstand, minimaregelingen en mogelijk tegemoetkoming kinderopvang voor zowel cliënten met een bijstandsuitkering als cliënten met een overig inkomen.
 • Aanvragen individuele inkomenstoeslag afhandelen van zowel cliënten met een bijstandsuitkering als cliënten met een overig inkomen.
 • Aanvragen op het terrein van de tegemoetkoming kinderopvang afhandelen.
 • Burgers en ketenpartners informeren en adviseren.
 • Samenwerken met je collega’s en met de overige afdelingen binnen WIL.
 • Aanvragen afhandelen die voortkomen uit de sociale teams en proactief meedenken aan duurzame oplossingen. Hierbij zoek je de verbinding.
 • Rapporten, adviezen en beschikkingen opstellen.


Wie zoeken wij?

 • Als consulent Inkomensondersteuning bij Werk en Inkomen Lekstroom vinden we het belangrijk dat je past binnen de WIL cultuur: je bent gedreven, oprecht en toegewijd aan onze klant en onze organisatie. Daarnaast ben je oplossingsgericht en bereid om verder te kijken dan je eigen domein.
 • Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau, bijvoorbeeld een afgeronde opleiding SJD, maatschappelijk werk of vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als consulent Inkomensondersteuning of vergelijkbaar zoals consulent Bijzonder Bijstand. Daarnaast heb je ervaring met taken op het gebied van rechtmatigheid binnen een gemeente of sociale dienst. Het is een pre als je binding hebt met de regio. Verder kun je goed uit de voeten met ons systeem GWS/ Suite.
 • Je beschikt over de competenties klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, analytisch vermogen, oordeelsvorming en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.


Wat bieden we?
Wij bieden je een uitdagende baan in een relatief jonge organisatie, die volop in ontwikkeling is. WIL kent goede ontwikkelmogelijkheden en prima arbeidsvoorwaarden conform de CAR-UWO. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisschaal 9. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan aanloopschaal 8 worden gehanteerd. Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.805,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en 2 bovenwettelijke verlofdagen in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Je bepaalt zelf waaraan je het IKB besteedt. WIL hanteert daarnaast flexibele werktijden.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?
Stuur dan vóór 10 februari 2018 jouw cven motivatiebrief naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl o.v.v. 'consulent Inkomensondersteuning'. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Joanet Rijken, senior consulent Inkomensondersteuning, op telefoonnummer 030-7022 378.

Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Dominique Roost, HR-adviseur, via telefoonnummer 030-7022 373. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.wil-lekstroom.nl.

De selectieprocedure
De vacature is gelijktijdig intern open gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met onze selectiecommissie. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 februari, de tweede ronde gesprekken vinden plaats op vrijdag 23 februari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Joanet Rijken

Solliciteer op deze vacature


 

Werk en Inkomen Lekstroom

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 jobs4professionals.lynkx-04.nl.